Amsterdam, 22 mei 2012.

 

CAST ‘BOBBY EN DE GEESTENJAGERS’ BEKEND

 

Vandaag is de cast van de nieuwe familiefilm BOBBY EN DE GEESTENJAGERS bekend geworden. De hoofdrollen zijn voor Nils Verkooijen als Bobby en Hanna Obbeek als Sanne (beiden uit Achtse-groepers huilen niet). Verder zijn Max van den Burg (New Kids) en Lotte Heijtenis (Loft) te zien als de vader en de stiefmoeder van Sanne. Diana Dobbelman zal de rol van Martha spelen.

 

Sanne (13) is gek op verhalen over geesten en andere mysterieuze zaken. Haar vader Lucas, een gerenommeerde geestenjager, vindt dit geen enkel probleem, maar haar stiefmoeder Els heeft zo haar bedenkingen. Tijdens de zomervakantie wordt Lucas gevraagd voor een grote opdracht: geesten verjagen die de boel op stelten zetten op het beroemde stoomschip Rotterdam. Sanne is maar wat blij als ze hoort dat zij en haar broertje Tomas (8)  mee mogen voor een verblijf op dit prachtige stoomschip!

Al snel na aankomst ontmoet Sanne de geest Bobby, een jongen van haar leeftijd die al sinds de jaren ’60 op het schip ronddoolt. Hij geeft toe dat hij samen met een bont gezelschap van geesten soms wat onschuldige grapjes uithaalt met de gasten, maar dat ze niemand kwaad willen doen. Wanneer Bobby aan Sanne vertelt dat hij zijn moeder graag nog één keer wil zien voordat hij naar het hiernamaals gaat, besluit Sanne om Bobby en de andere geesten te helpen om hun aardse problemen op te lossen. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.


BOBBY EN DE GEESTENJAGERS wordt geregisseerd door Martin Lagestee (o.a. bekend als regisseur van de Flodder tv-serie en de familiefilms De rode Zwaan (1999) en Pipo en de p-p-Parelridder (2003)). Het scenario is geschreven door Nancy Stevelinck, Martin Dewitte, Martin Lagestee en Wijo Koek (bekend van films als Dik Trom en Bennie Stout).

De film is een productie van LAGESTEE FILM, producenten zijn FRANK BAK en MARTIN LAGESTEE. De coproducent is TROS en de film zal worden gedistribueerd door PARADISO FILMED ENTERTAINMENT.

 

Deze zomer zullen de opnames van BOBBY EN DE GEESTENJAGERS van start gaan op het ss Rotterdam. Dit voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Na jaren de wereldzeeën te hebben bevaren, ligt het schip nu permanent in de Rotterdamse Haven.

 

BOBBY EN DE GEESTENJAGERS zal vanaf woensdag 13 februari 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

 

Voor meer informatie zie www.bobbydefilm.nl. U kunt ook contact opnemen met:

 

Lagestee Film BV | Nina van den BergMarketing & Publicity coördinator | 06-5215 4695

St. Olofssteeg 8-a, 1012 AK Amsterdam | info@lagesteefilm.nl | 020-627 3374